Lola

Lola: “Mama, zeg eens skelet?”
Mama: “ Skelet”
Lola: “ hahahaha, je billen staan op internet”

Roos

Mama: “Roosje, het wordt vandaag mooi weer, wat wil je graag aan?” Roos: “ Dan wil ik een lekker opgeluchtig jurkje!”

Meis

Vaak gaan we met de kids na een uitstapje ook even ergens koffie drinken. Nu zijn we in een speeltuintje geweest in de Eifel. In een heel rustig dorpje waar je geen mens ziet, en dus ook geen koffietentje. Maar er is wel een kerk, en misschien wel een kerststal erin, het is 27 december. We lopen de kerk in en Meis (net 2 jaar) zegt: “Gaan we hier koffie drinken?”

Roos

Roos tegen papa: “Ik word later ook een baas” “Daarom heet mijn school ook basisschool!”

Lola

Na het eten dansen we vaak rond de tafel. Met kinderliedjes maar ook liedjes van papa en mama. Zo komt Justin Timberlake ook voorbij met: “Can’t stop the feeling” Vandaag zegt Lola al tijdens het eten: “Papa, wil je nog een keer “Staat er file?” opzetten?

Lola

Lola is verkouden, zo erg dat ze er boos van wordt. Ze zet d’r armpjes in d’r zij en roept: Ja, nu heb ik dus diarree in mijn neus he!”

Lola

We logeren bij oma en opa. Ik heb Lola net verteld dat het half 8 is. Lola loopt de slaapkamer van haar opa en oma op. “Goedemorgen lieve Lola, weet je hoe laat het is?” zegt oma. Lola: “ Half nacht!”

Roos

Roosje vraagt mij iets terwijl ik al druk bezig ben. Mama: “Roosje, ik heb maar 2 handen..” Roos: “Ja, en ik heb mijn handen vol!”

Roos

Papa: “Roos, misschien ben je over een tijdje wel karateka, of judoka” Roos: “Ja, of turnka!”

Lola

We hebben het over uitdrukkingen. Opa legt uit over, ‘je kaas van het brood laten eten’. Hij neemt de tijd en doet dit uitgebreid. Lola lijkt aandachtig te luisteren, als opa klaar is zegt ze: “Ja maar opa, ik lust helemaal geen kaas!”